Karavan tatili ülkemizde son zamanların en çok tercih edilen uygulamaları arasında. Durum böyle olunca karavan tatili neden tercih ediliyor sorusu gündeme gelirken karavanın bir diğer adının özgürlük olduğu unutulmamalıdır. Tatilciler genelde bir rota belirlese de aynı bölgede kalıcı olmadığı için karavan tatiline yönelebilmektedir.

Tatil programı yapmadan önce karavan tatilini bir kez daha düşünmenizi öneriyoruz. Çünkü karavan sayesinde tek bir yerde konaklamak yerine farklı rotaları görme şansına sahip olursunuz. Ayrıca ülkemiz karavan tatiline çok müsait bir bölgede konumlanmıştır. Bol yeşilli ve doğa ile iç içe karavan tatili yapanların farklı platformlarda paylaştığı yorumlardan da ne kadar güzel bir seçenek olduğu anlaşılabilir.

Neden Karavan Tatili?

Karavan tatilinin en büyük avantajı banyo ve tuvalet dışında bu araçlar su ve elektrik depolayarak uzun seyahatlere çıkmanızı sağlamasıdır. Günlük olarak konaklama ücreti de bulunan karavanların boyutları da tamamen kişisel olarak tercih edilebilir.

Ülkemizde karavan tatili neden tercih ediliyor sorusuna verilecek yanıtlardan biri, ulaşımı zor arazilerde bile tatil olanağı sunmasıdır. Öncelikle ulaşımı zor veya engebeli bölgelerde karavanı güvenli bir yere bırakarak yanınızda taşımanız gereken çadır, uyku tulumu ve ihtiyacınız olan diğer ekipmanlar ile tatile devam edebilirsiniz.

Son derece özgür bir tatil seçeneği sunan karavanlar, kişisel olarak sahip olunmasa da İzmir Karaburun’da hizmet olarak karşınıza çıkmaktadır. Yani çadır tatili yerine karavan tatili yapmak isteyenler İzmir’in Karaburun bölgesinde karavan tatili heyecanını yaşamaya başlayabilir.

Karavan tatili yapmak isteyenler güvenlik konusuna dikkat etmelidir. Bu konuda ıssız bölgelerde konaklamamak önemlidir. Ancak bir benzin istasyonuna yakın alanlarda konaklayarak ihtiyaçlarınızı giderebileceğinizi unutmayın. Karavanla uzun yolculuklara çıkmak isteyenler mutlaka lastik kontrolü yapmalı ve karavanın da ihtiyacı olan bakım ve onarım süreçlerini takip etmelidir. Aslında karavan tatili 1 aydan daha uzun sürebileceği için yanınıza bilgisayar, kitap ve diğer ekipmanları da almanız tavsiye edilir. Fakat sadece doğayla kucaklaşmak ve stresten uzak bir vakit geçirmek istiyorsanız telefon ve buna benzer kısıtlayıcı eşyaları bir kenara bırakarak uzun bir yolculuğa çıkabilirsiniz.