Kamp tatilinde dikkat edilmesi gerekenler bir hayli çoktur. Çünkü gidilecek olan yerlerde neyle karşılaşılacağı net bir şekilde kestirilemez. Kamp yapmak eğlenceli bir aktivite olsa da çok fazla ayrıntısı vardır. Yapılacak olan tatilin güvenli ve sağlıklı olması gereklidir. Öncelikle çadırı su kaynaklarının yanına kurmamak gerekir. Kamp alanları her zaman en doğru yere kurulmalıdır.

Su kaynakları bazen güvenli olmayabilir. Kampta body sistemi ile hareket edilmelidir. Her zaman uyumlu ve sorunsuz insanlar ile kamplar yapılmalıdır. Sayılar arttığında problemlerde artabilmektedir. Kamp yaparken, tam anlamıyla da tek olmak doğru değildir. Çünkü doğada başınıza gelecek şeyleri kestiremeyebilirsiniz. Kamp yaparken, yaban hayvanlarına dikkat edilmelidir ve gidilecek bölgeler hakkında bilgi sahibi olmak da önemlidir.

Kamp Tatili Yaparken Çantada Bulundurulması Gerekenler

Bazı şeyler küçükte olsa hayat kurtarıcıdır. Ayrıca kampta bazen en acil ihtiyaç halini alabilmektedir. Kamp için kaç parça ekipman alınacağı kişilerin belirleyeceği unsurlar arasındadır. Alınacak eşyalar birçok olumsuz durumu kısa sürede atlatmaya yardımcı olur. Kamp tatilinde dikkat edilmesi gerekenler arasında çanta da muhakkak olması gereken eşyalarda bulunmaktadır.

Kişiler yanlarında uyarı amacıyla bir düdük bulundurmalıdır. Acil durumları haber verebilmek adına harika bir alettir. Küçük bir ilk yardım çantası hazırlanmalıdır. Oluşabilecek sağlık problemleri için ilaç gibi gelecektir. Eğer kış kampına çıktıysanız, hipotermiye karşı koymak için termal bir battaniye ve tulumlar alınmalıdır. Ayılara karşı biber gazı ve kurtlara karşı ses tabancası olması gerekmektedir.

Kamp Yaparken Fırtınalara Karşı Alınacak Önlemler

Ani bir basınç ile sıcaklık değişimleri ormanlarda çok sık yaşanan durumlar arasındadır. Hava aniden patlayabilir ve akabinde bir fırtına kopabilir. Bu durum için önlem alınması önemlidir. Kamp tatilinde dikkat edilmesi gerekenler arasında eğer bahar ve kış tatiline çıktıysanız, yapılması gereken bazı durumlar vardır.

Böyle bir durumla karşılaşılmışsa ilk yapılacak olan şey yataklardan uzak durmaktır. Güvenli bir yere saklanılması iyi olacaktır. Ayrıca çadırı kuru dallar ve yaşlı çürümüş ağaç altlarına kurmamak gerekir. Fırtınanın çadıra zarar vermemesi için rüzgârdan korumak ve etrafında ipler germek gerekebilir. Yani daha sabit bir hale getirmek önemlidir.